Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

El Departament de Salut actualitza les malalties de declaració obligatòria i el sistema per notificar-les

27/11/2019
Categoria:

malalties decla obligatòria 2

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar dilluns passat, dia 25, l’Ordre SLT/205/2019, de 19 de novembre, que actualitza el sistema de notificació i les malalties de declaració obligatòria. L’ordre es correspon amb una normativa del Parlament i del Consell d’Europa, que va establir la inclusió en la xarxa de vigilància sanitària l’arbovirosi, el dengue, la chikungunya, el virus del Zika o febre del Nil, les infeccions associades a l’assistència sanitària i les resistències microbianes juntament amb la resta de malalties infeccioses transmissibles ja definides.

L’ordre de la Generalitat determina que s’han d’incorporar també a la declaració obligatòria el coronavirus associat amb el MERS (MERS-COV), l’esmentat virus del Zika, i les bacteries Proteus mirabilis, Enterobacter spp, Serratia Marcescens, Morganella morganii, Citrobacter sp Clostridum difficile. La finalitat és fer front a les amenaces transfrontereres greus i a altres problemes emergents de salut pública.

La revisió i actualització de la normativa obeeix als canvis demogràfics i mediambientals que succeixen al món, i que provoquen un canvi en el patró epidemiològic dels agents causants amb un increment en la incidència de malalties emergents i reemergents. Aquest fet pot convertir-se en una situació d’emergència de salut pública d’importància internacional, segons l’Ordre SLT/205/2019.

Més informació, a www.gencat/dogc.

 

crossmenu