Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya denuncia Pàmies a la Fiscalia per promoure el MMS com a tractament de la COVID-19

03/04/2020
Categoria:

Logo CCMC bo

El Consell del Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), del qual forma part el Col·legi de Metges de Lleida, ha presentat una denúncia davant la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra Josep Pàmies i contra la cooperativa Dolça Revolució per promoure el producte MMS com a tractament de la COVID-19. El CCMC considera que els denunciats han comés un delicte contra la salut pública i un delicte de publicitat enganyosa amb l’agreujant del context de la greu emergència sanitària i situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia.

El Consell ha tingut coneixement dels fets a través de diversos mitjans (xarxes socials, notícies, webs, ...) i d’un informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Josep Pàmies “sense cap titulació validada ni coneixement mèdic, banalitza a través de la seva web i de les xarxes socials, sobre la COVID-19 i sobre la suposada idoneïtat del producte MMS (Miracle Mineral Solution), en realitat clorit de sodi, per tractar aquesta malaltia”, diu la nota difosa avui pel CCMC.

Els col·legis de metges catalans recorden que el clorit de sodi és un compost químic que s’utilitza en la producció de paper i per blanquejar productes tèxtils. Afegeix que “es tracta d’una substància fortament oxidant, la ingestió de la qual pot provocar símptomes clínics greus, motiu pel qual l’Agència Espanyola del Medicament va ordenar, el 14 de maig de 2010, la retirada de tots els exemplars del producte conegut com a MMS”.

El Departament de Salut ja va sancionar Pàmies per promoure l’ús del MMS en diverses patologies. Malgrat això, el denunciat segueix continua promocionant aquest producte. A més, organitza taller casolans per a la producció del MMS, un dels quals ha previst celebrar el 25 d’abril, segons informa el web de Dolça Revolució.

Més informació, a https://www.comll.cat/informacion-sobre-el-coronavirus/.

 

crossmenu