Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

El Codi de Deontologia Mèdica de Catalunya, en la fase final per a l’aprovació definitiva abans de l’estiu del 2020

31/12/2019
Categoria:

Codi Deontologia Catalunya

L’actualització del Codi de Deontologia Mèdica de Catalunya entra en la fase final del procés d’aprovació definitiva. Tancat ja el període d’exposició pública, el plenari del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) remetrà les al·legacions i les propostes de la col·legiació a la comissió redactora del projecte perquè les valori.

Posteriorment, el CCMC aprovarà definitivament l’actualització i la publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat (DOG). El consell preveu aprovar definitivament el Codi de Deontologia abans de l’estiu del 2020.

Una comissió d’experts, formada per professionals dels quatre col·legis catalans, va redactar el projecte de codi per adequar-lo als nous reptes i necessitats de la professió. L’actualització ha incorporat normes noves, entre les quals hi ha l’acompanyament al final de la vida, les relacions de caire personal entre el metge i el malalt, la informació i la comunicació amb el pacient, l’ús de les TIC i les xarxes socials i la medicina defensiva, entre d’altres.

crossmenu