Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

El CCMC reclama que la pròrroga de contractació dels MIR davant la crisi de la COVID-19 es faci com a metges adjunts o equivalents

19/03/2020
Categoria:

Logo CCMC

En el marc de les mesures excepcionals adoptades a conseqüència de la COVID-19 i la necessitat de metges per prestar serveis assistencials, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) considera que cal disposar de tots els recursos humans possibles. El CCMC creu “convenient que qualsevol norma o decisió que afecti els professionals no els ocasioni perjudicis”, segons un comunicat fet públic avui.

Pel que fa a la pròrroga de contractació dels residents d’últim any, establerta per l’Ordre SND/232/2020 de 15 de març, el Consell sol·licita al Ministeri de Sanitat la seva modificació o aclariment per tal que els metges continuïn vinculats automàticament al centre sanitari amb el contracte d’adjunt o equivalent que correspongui. Així mateix, el CCMC demana a l’Administració Sanitària de Catalunya i a tots els centres públics o privats, on es desenvolupa la formació especialitzada (MIR), que qualsevol contractació dels metges que finalitzin el MIR es realitzi en la modalitat esmentada.

El quatre col·legis de metges de Catalunya es posen a disposició d’aquests companys i companyes “per fer-se ressò de qualsevol pròrroga de contractació que no compleixi la proposta esmentada, i utilitzaran tots els recursos disponibles per tractar de fer-la efectiva”.

El comunicat del Consell també reclama a les administracions central i autonòmica que tots els recursos promesos per fer front a la crisi sanitària arribin el més ràpid possible als centres sanitaris per dotar i millorar la contractació dels professionals i habilitar recursos per a la seva protecció, per a la compra de reactius per a les proves del virus i per a la inversió en equipaments mèdics relacionats amb aquesta patologia.

crossmenu