Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Dignificar l’atenció a les persones grans fràgils i en final de vida en l’entorn residencial durant la pandèmia de COVID-19

23/03/2020
Categoria:

PHOTO-2020-03-23-17-35-36[1]

El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) ha publicat avui el document Dignificar l’Atenció a les Persones Grans fràgils i en final de vida en l’entorn residencial durant la Pandèmia de COVID-19. El document recull l’excepcionalitat de la situació actual i la greu afectació que suposa per a les persones d’edat avançada amb comorbiditat ingressades en residències.

La lògica restricció de visites per evitar contagis causa la separació d’aquests malalts de les seves famílies i, quan un d’ells es troba en situació de final de la vida, poden generar nivells d’angoixa molt elevats i sentiment de culpa en els familiars. El document també es refereix a la por d’altres residents davant el risc de contagi i a la cobertura i l’assistència que reben per part dels professionals “poc avesats a situacions similars”.

El CCMC recomana facilitar eines tecnològiques i de xarxes socials als familiars per acompanyar els malalts i ancians, incentivar les trucades telefòniques i les videoconferències, orientar rituals d’acompanyament pre-exitus (cartes, dibuixos, àudios, etc.) i habilitar formes de suport psicològic als professionals dels centres després d’un exitus, entre d’altres.

Podeu accedir al document complert a l’enllaç https://www.comll.cat/informacion-sobre-el-coronavirus/.

 

crossmenu