Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Davant de l’evolució del coronavirus, el CGCOM recomana a la població fer vida normal i evitar notícies falses

27/02/2020
Categoria:

Coronavirus

El Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM) va fer publiques ahir un seguit de consideracions adreçades a la població davant l’evolució del coronavirus Covid-19. El CGCOM recomana fer vida normal i recórrer al metge en cas de dubtes o problemes de salut. Així mateix, adverteix que s’han d’evitar les notícies falses.

El Consell considera que la malaltia és nova, emergent i potencialment pandèmica. La seva taxa de mortalitat se situa al voltant del 2% dels pacients afectats, però és molt menor si es tenen en compte també els casos asimptomàtics.

En aquest moment, les mesures principals són el diagnòstic precoç, d’acord amb els criteris epidemiològics i clínics, l’aïllament dels pacients, la traçabilitat i la quarantena dels contactes.

El Consell considera que els equips de protecció personal enfront del contagi només han de ser utilitzats pels professionals sanitaris durant la feina. Assegura que les mascaretes no serveixen per a res a l’aire lliure i recomana “no acapar mascaretes ni fer compres convulsives, que només contribueixen a generar alarma i provocar desproveïments”.

 

 

crossmenu