Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Crida de l’OMS i de MSF per aturar l’Ebola després de la declaració d’emergència de salut pública internacional

22/07/2019
Categoria:

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) i Metges Sense Fronteres (MSF) fan una crida a través de diferents medis de comunicació per aturar el brot d’Ebola que es va iniciar gairebé fa un any a la regió de Kibu, al Nord de la República Democràtica del Congo. Després de notificar-se en els darrers dies un nou cas a la ciutat de Coma i a la veïna Uganda, l’OMS ha declarat l’emergència de salut pública internacional.

L’OMS i MSF es manifesten contraris a tancar les fronteres per controlar l’epidèmia, ja que la mesura podria ser contraproduent i les 10.000 persones que les creuen diàriament ho farien per llocs sense cap control. A més, el tancament empobriria més encara l’economia de la zona immersa en un conflicte armat de llarga durada. En els darrers 11 mesos, s’han produït 200 atacs contra personal humanitària, segons una entrevista a un membre de MSF publicada pel diari El País.

La identificació dels malalts i les persones que hi han estat en contacte i conscienciar la població sobre la situació són objectius bàsics per a MSF. D’altra banda, l’OMS reclama l’ajuda internacional dels governs sense esperar que algun dels seus ciutadans es contagi l’Ebola.

crossmenu