Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, UNICEF denuncia que moren més nens per malalties relacionades amb l’aigua que per la violència

24/03/2019
Categoria:

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, UNICEF denuncia en l’informe Aigua sota el focque la manca d’aigua potable i de sanejament provoca malalties diarreiques que maten més infants que la violència. L’informe analitza les taxes de mortalitat infantil en 16 països immersos en conflictes bèl·lics. Les conclusions són que els nens menors de 15 anys tenen tres vegades més la probabilitat de perdre la vida per malalties relacionades amb l’aigua que per les bales. Entre els menors de 5 anys, aquesta probabilitat supera 20 vegades a la violència.

Durant el període 2014/2016, es van registrar 85.700 morts de menors de 15 anys a causa de les diarrees enfront de les 39.500 ocasionades per la violència. Les diarrees també van provocar la mort de 72.000 menors de 5 anys, mentre que els conflictes bèl·lics en van matar 3.400.

En els casos de conflictes de llarga durada, moltes famílies no poden arribar als pous d’aigua potable. A més, els riscos s’accentuen quan els atacs destrueixen infraestructures i tallen el subministrament energètic, que manté operatius els sistemes de distribució de l’aigua potable i el sanejament.

UNICEF fa una crida als governs perquè aturin els atacs a aquestes infraestructures. També demana que les respostes humanitàries es vinculin al desenvolupament de sistemes d’aigua i sanejament per a tothom.

crossmenu