Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Alerta sobre anticoagulants orals directes no recomanats per a pacients amb la Síndrome Antifosfolípida i amb antecedents de trombosi

21/05/2019
Categoria:

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AMPS) ha emès una alerta sobre els tractaments amb anticoagulants orals directes (ACOD) a pacients amb la Síndrome Antifosfolípida (SAF) i antecedents de trombosi. Els resultats d’un estudi indiquen que l’administració de rixaroxaban incrementa el risc d’esdeveniments trombòtics en pacients amb SAF i també podria augmentar amb altres anticoagulants directes.

L’AMPS informa els professionals sanitaris que:

  • En pacients amb SAF i antecedents personals de trombosi, l’ús d’ACOD en comparació amb l’ús d’antagonistes de la vitamina K poden augmentar el risc de trombosi.
  • Per això, no es recomana l’administració de rivaroxaban, apixaban, edoxaban o dabigatran exilato en aquests pacients, especialment si són positius als tres anticossos antifosfolípds.
  • En aquells pacients amb SAF que prenen els esmentats ACOD per prevenir esdeveniments tromboembòlics, s’haurà d’avaluar la conveniència de continuar amb el tractament i considerar la possibilitat de canviar a un antagonista de la vitamina K.
crossmenu