Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Advertiments de les entitats professionals amb motiu de celebrar-se avui el Dia Mundial de l’Asma

07/05/2019
Categoria:

El 23% dels pacients que van per primera vegada a una consulta d’al·lergologia ho fan per motius relacionats amb l’asma. La dada és una de les conclusions d’un informe elaborat per la Societat Espanyola d’Al·lergologia i Immunologia Clínica (SEAIC). Amb motiu de celebrar-se avui el Dia Mundial de l’Asma, la SEAIC manifesta que és necessari que els pacients i els al·lergòlegs afrontin la malaltia de manera cooperativa.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) i la Iniciativa Global per a l’Asma (GINA) han escollit el lema STOP for Asthmadavant la constatació que la pateix el 10% dels nens en edat escolar. Les entitats del sector adverteixen que per controlar l’asma cal aturar la contaminació, tenir cura del medi ambient i restringir el fum i el tabac.

A més, s’estima que entre el 60 i el 70% de les persones asmàtiques no controlen bé la seva malaltia. La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) recorda que el 2% dels ingressos hospitalaris són deguts a crisis asmàtiques i que un 80% d’aquestes es podrien evitar amb un tractament adequat.

crossmenu