Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

Acord perquè pacients de l’Alt Urgell utilitzin els serveis de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell d’Andorra

05/02/2020
Categoria:

H. Ntra Sra. Meritxell

Els governs de Catalunya i Andorra han acordat que els pacients de l’Alt Urgell puguin utilitzar els serveis de l’hospital andorrà de Nostra Senyora de Meritxell, segons informa avui Segre. Així ho va anunciar ahir l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, a l’esmentat diari. Només falta el vistiplau del govern espanyol per posar en marxa l’acord.

Catalunya i Andorra han elaborat un estudi econòmic sobre els costos que tindrà aquest servei. S’estima que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya haurà de pagar 200.000 anuals al govern andorrà. Fàbrega preveu que els veïns de l’Alt Urgell puguin accedir a l’hospital andorrà “abans de l’estiu”.

L’acord resoldrà la manca d’especialistes mèdics a l’Alt Urgell com, per exemple, Dermatologia i Nefrologia i la Unitat de Cures Intensives. Actualment, els malalts d’aquesta comarca que necessiten aquests serveis s’han de traslladar a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. La iniciativa també inclou el desplaçament d’especialistes de l’hospital andorrà a la capital de l’Alt Urgell per passar consulta.

Ara com ara, és vigent un conveni entre Andorra i Espanya perquè els pacients lleidatans puguin utilitzar l’hospital andorrà per a diàlisi renal i proves d’Anatomia Patològica.

crossmenu