Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

"A Lleida, superarem la COVID-19 amb tu!", convida empreses i ciutadans a col·laborar amb metges i infermeres

30/04/2020
Categoria:

Els col·legis professionals obren una recaptació conjunta de fons per a lluitar contra la pandèmia

El Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) i el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) han obert, avui, una campanya de recaptació de fons per la compra del material de protecció i equipament sanitari. Montserrat Gea, presidenta del COILL; i Ramón Mur, president de COMLL; han presentat la iniciativa que, sota el lema "A Lleida, superarem la COVID-19 amb tu!", vol convidar la ciutadania i el teixit social, professional, institucional i empresarial a unir-se a la lluita contra la COVID-19, junt amb els metges i les infermeres.

Totes les persones, empreses i entitats interessades a col·laborar poden fer les seves donacions a través de la plataforma de crowfunding "GoFundMe"https://www.gofundme.com/res-ens-aturara-lleida – fent aportacions de qualsevol quantia, per aconseguir l'objectiu fixat que ascendeix a 20.000 euros.

Des dels primers dies de l'estat d'alarma, el COILL va iniciar una campanya de recollida de material, donacions, línies de producció i confeccionades per grups de voluntariat, i compres pròpies per a equipar infermeres i altres professionals amb diferent material sanitari. Aquest material, mascaretes, bates, guants, polaines, barrets, viseres facials, solucions hidroalcohòliques, etc; s'ha destinat a hospitals, àrees bàsiques de salut també residències o altres punts assistencials d'una xarxa de més de 50 centres de tota la província, on també s'han equipat les persones residents.

En aquesta línia el COMLL va liderar la iniciativa de realitzar la importació de granotes per a la col·legiació, a la que es va sumar el Col·legi d'Infermeria, fent la seva distribució gràcies a la xarxa d'Atenció Primària. La bona acollida d'aquestes iniciatives, finançades fins ara pràcticament amb les quotes dels professionals, ha animat a emprendre, ara, aquesta acció conjunta del COMLL i del COILL, per a continuar dotant d'equips de protecció i, sobretot, treballar per a l'adquisició d'eines diagnòstiques molt importants i necessàries com són els ecògrafs per a l'Atenció Primària. En aquest sentit, segons els col·legis professionals impulsors de la campanya, l'ecografia pulmonar és molt útil per al diagnòstic i seguiment de la Covid 19 gràcies a la seva seguretat, repetibilitat, absència de radiació. A més els ecògrafs portàtils permeten el seu ús fins i tot a domicili. Necessitem millorar la dotació d'ecògrafs sobretot per a Atenció Primària.

"Des de l'inici de la pandèmia vam advertir que, sense mesures de protecció i diagnòstic precoç, els sanitaris teníem un alt risc d'infecció pel coronavirus i tot seguit, podíem esdevenir un important vector de transmissió de la malaltia", han explicat el president i la presidenta, dels col·legis.

La campanya inclou una sèrie de vídeos en què els professionals de la medicina i de la infermeria de Lleida expliquen, en primera persona i des del seu lloc de treball, la lluita contra la COVID-19 i la necessitat de disposar de material sanitari homologat per fer front a aquesta pandèmia.

Lleida, 30 d'abril de 2020

crossmenu