Col·legi Oficial de Metges de Lleida

Esté al día de las últimas noticias

Noticias

A Lleida, 29 famílies de facultatius difunts i professionals jubilats amb pocs recursos van rebre el 2019 ajuts de la FPSOMC

04/03/2020
Categoria:

Campaña FPSOMC_2

La solidaritat dels metges lleidatans va aportar el 2019 un total de 153.438 € per protegir el dret a la vida digna de les parelles, els orfes i els pares de facultatius difunts, dels metges malalts i dels professionals jubilats amb recursos escassos. Les prestacions es van fer a través de la Fundació per a la Protecció Social de l’Organització Mèdica Col·legial (FPSOMC) L’import dels ajuts va ser superior l’any passat al del 2018, que es va situar en 140.172 €.

A Lleida, un total de 29 prestacions van beneficiar el 2019 a familiars de metges i a professionals. Més del 60% dels beneficiaris dels ajuts van ser orfes de col·legiats. Gairebé la totalitat dels col·legiats del Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL), des de MIR fins a jubilats, són socis protectors de la FPSOMC i financen les prestacions a través de quotes voluntàries.

Les prestacions són:

- assistencials (orfes, metges amb discapacitat i jubilats)

- educacionals (beques d’estudis oficials per a fills de metges difunts)

- per a la promoció de la salut dels professionals (Programa d’Atenció Integral al Metges Malalts, tractaments i rehabilitació en casos d’addiccions)

- i per a la conciliació de la vida laboral amb la familiar (teleassistència, atenció domiciliària, centre de dia, residències), entre d’altres.

El president del COMLL, Dr. Ramon Mur, destaca que “fa més de 100 anys que la Fundació s’encarrega de la protecció social dels col·legiats. A diferència de les asseguradores, aquesta entitat privada vehicula les aportacions solidàries de la col·legiació de manera altruista però igualment reglada”.

 

crossmenu