Borsa de feina

Fitxa oferta

Data
01.08.2023
Especialitat
Otorinolaringologia
Àmbit geogràfic
BARCELONA
Durada
Temporal
Funcions del lloc de treball

FELLOWSHIP ORL referència 2023-01
Fellowship en Servei ORL Secció Cap i Coll

HOSPITAL DE LA SANTA CREU I SANT PAU
L'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és un centre d'alta complexitat que, amb sis segles d'existència, representa la institució hospitalària degana de l'estat espanyol. La seva actuació se centra principalment en Barcelona i s'estén per tota Catalunya, a més de tenir una notable incidència en la resta de l'Estat i una destacada projecció internacional. Som un centre públic, governat pel Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària, on es troben representats la Generalitat de Catalunya, el Ajuntament de Barcelona i l'Arquebisbat de Barcelona.
És un hospital universitari adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona, la qual cosa comporta formar professionals perquè puguin especialitzar-se en medicina d'alta complexitat. A més, l'activitat en l'àmbit de la recerca el situa com un dels centres hospitalaris més importants d'Espanya, del que dona testimoniatge el nombre de treballs publicats i el seu factor d'impacte, el número i la qualitat dels projectes subvencionats i les beques obtingudes.
Des de 2009, els esforços de l'Institut de Recerca i d'altres nou entitats del seu entorn van convergir en la creació de l'Institut de Recerques Biomèdiques Sant Pau (IIB Sant Pau), acreditat pel Ministeri de Ciència i Innovació des de principis de 2011.
El centre dona treball a 3.752 professionals sanitaris, no sanitaris i en formació. En la seva funció assistencial destaquen múltiples activitats, algunes d'elles considerades de referència en el seu àmbit d'actuació. Anualment s'atenen més de 35.500 malalts ingressats i unes 160.000 urgències. En les consultes externes es reben cada any més de 460.000 visites i a l'Hospital de Dia s'atenen més de 97.000 usuaris. Disposa de 135 punts d'Hospital de Dia, 548 llits i 22 quiròfans.
El Servei d'Otorrinolaringologia i Cirurgia de Cap i Coll (ORL-CCC) de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau proporciona atenció mèdica i quirúrgica a pacients de totes les edats amb problemes de l'àrea de les oïdes, nas, laringe, faringe i cap i coll. El Servei s'estructura  en tres àrees de coneixement (seccions de otología, de rinología i de laringología-cap i coll) augmentant el rigor, i la capacitat de solució de les patologies del nostre àmbit.

L'activitat del Servei s'organitza en tres àmbits: assistència, docència i recerca.
• A nivell assistencial, s'han definit tres grans àrees d'excel·lència, una de les quals és el càncer de cap i coll. Entre les xifres d'activitat del Servei destaquen les aproximadament 15.000 visites/any, les aproximadament 1.000 intervencions/any i més de 1.000 altes/any.
• A nivell docent el Servei s'ocupa de l'ensenyament de pre-grau en la UAB, de la formació d'especialistes (MIR), i de la formació continuada dels ORL mitjançant l'organització de múltiples activitats i cursos.
• A nivell de recerca el Servei treballa com a línia preferent en recerca traslacional (en col·laboració amb laboratoris de recerca bàsica) en càncer de cap i coll. Comptem amb múltiples beques FIS i hem dut a terme múltiples tesis doctorals dirigides des del servei.
Els especialistes del nostre Servei treballen conjuntament amb altres especialistes de l'Hospital per a oferir el millor tractament als nostres pacients. Cal destacar la col·laboració amb Oncologia Mèdica, Oncologia Radioteràpica, Diagnòstic per la imatge (radiodiagnòstic), Medicina Nuclear, Anatomia Patològica, Neurocirurgia, Cirurgia Plàstica, Oftalmologia i Medicina Física-Rehabilitació.

DESCRIPCIÓ DE L'OFERTA
La secció de Laringología-Cirurgia de Cap i Coll del Servei d'Otorinolaringologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau compta amb professionals altament especialitzats en les diferents patologies de cap i coll, amb major volum a nivell d'oncologia, seguit de la patologia benigna de glàndules salivals, la patologia funcional de la veu i la disfàgia. A més, els membres de l'equip participen en les següents clíniques multidisciplinàries (entre altres): comitè de tumors de cap i coll, comitè de tumors endocrinològics, comitè de disfàgia, comitè de malformacions cervicofaciales, etc.

OBJECTIU DEL FELLOWSHIP
• Donar formació especialitzada en cirurgia de cap i coll i laringología.
• Donar formació en recerca clínica i traslacional en oncologia de cap i coll, amb opció a iniciar una tesi doctoral.
• Potenciar la multidisciplinarietat, el pensament crític davant de pacients complexos, potenciar l'habilitat quirúrgica i la recerca, per a formar cirurgians-científics.

EXPLICACIÓ DEL PROGRAMA
Durant el programa, el fellow dedicarà el 50% a la part clínica i el 50% a la part de recerca clínica-traslacional. El programa ofereix una experiència clínica d'un any en formació per a proporcionar atenció mèdica i quirúrgica de pacients amb càncer de cap i coll o altres patologies laringológicas, de manera multidisciplinària, i amb integració de recerca traslacional i docència.
La majoria de patologia se centra en la laringe, mentre que les glàndules salivessis i la cavitat oral ocuparien un segon i tercer lloc. Seguits vindrien tumors de orofaringe, espai parafaringeo, pell o altres. A més, s'apliquen tècniques de reconstrucció amb penjolls locals o regionals, que el fellow aprendria a realitzar. Els penjolls lliures quedarien fora del programa, perquè són realitzats per l'equip de cirurgia plàstica.
El fellow serà responsable de l'atenció preoperatòria i postoperatòria del pacient i participarà en operacions quirúrgiques sota la direcció dels adjunts. A més, tindrà una consulta individualitzada per a visitar els pacients corresponents. El nostre equip de maneig integrat de malalties (DMT, per les seves sigles en anglès) consta de cirurgians de cap i coll, cirurgians plàstics i reconstructius, neurocirujanos, oncòlegs mèdics, oncòlegs radioteràpics, patòlegs, radiòlegs, científics bàsics, terapeutes de la parla i la veu i personal d'infermeria especialitzat.

EL DIA A DIA DEL FELLOW
• Inici del dia mitjançant reunió amb l'equip, passi de guàrdia i seguidament passi de planta / control dels pacients ingressats.
• La meitat dels dies posteriorment el fellow anirà a quiròfan, mentre que l'altra meitat exercirà jornades de treball en l'àmbit de la recerca. Aproximadament, el fellow dedicaria 2 dies al quiròfan, 2 dies a recerca i 1 dia a consultes externes en una setmana ordinària.
• El fellow haurà d'atendre almenys 2 vegades al mes el comitè setmanal de tumors de cap i coll.
• Almenys 2 vegades al mes, el fellow hauria d'acudir a consultes externes per a participar en la consulta de l'adjunt de cap i coll.
• Quan hi hagi sessions específiques de cap i coll, com ara sessions conjuntes amb el servei d'anatomia patològica i radiologia, el fellow ha d'assistir a eles dobles.
• En finalitzar el dia, el fellow acudirà a la sessió diària del servei de clausura de la jornada, on es posarà en comú el succeït durant aquest dia.

ACTIVITATS ACADÈMIQUES
• Mantenir una relació de treball amena i col·laborativa amb els integrants de l'equip i la resta del personal, especialment amb els residents, a qui haurà d'intentar formar.
• Participar en consultes clíniques d'interès especial (comitè de tumors endocrinològics, comitè de disfàgia, etc).

• Assistir a les sessions clíniques del servei
• Assistir a les sessions docents per a residents
• Preparar 2 sessions de patologia especifica (1 semestral) a presentar en les sessions clíniques del Servei.
• Preparar almenys 1 sessió informativa d'un tema d'interès per a donar als residents en format presentació oral en anglès.
• Desenvolupar un pla dins del primer mes respecte a un projecte de recerca que es pugui completar longitudinalment durant tot l'any. El fellow hauria de poder acabar el programa havent enviat un manuscrit per a la seva publicació i a poder ser, havent presentat el projecte en un congrés nacional/internacional.
• Possibilitat de poder optar a realitzar una tesi doctoral arran del projecte de recerca.
• El fellow podrà acudir a consultes o quiròfans d'altres especialitats de manera puntual que li siguin d'interès per a poder optar a tenir una formació més global sobre l'Oncologia de Cap i Coll i la Laringología (oncologia mèdica, oncologia radioteràpica, cirurgia plàstica, anatomia patològica, radiologia, rehabilitació…)
• En finalitzar s'espera que el fellow obtingui les bases per a convertir-se en un metge expert en Oncologia de Cap i Coll i Laringología, amb bones bases de recerca clínica i lideratge, juntament amb potencial docent.
• El fellow es reunirà regularment (mínim de manera mensual) amb el tutor de fellows (Dra Cristina Valero).

DURADA, JORNADA I REMUNERACIÓ
La jornada serà completa, amb un horari de 8:00h a 16:30h de dilluns a divendres
El fellow comptaria amb 24 dies de vacances estipulats i se li oferiria l'opció de poder comptar amb 10 dies per a dedicar a cursos/congressos.
El fellow podrà optar a assistir a tots els cursos impartits durant l'any per part del servei
La remuneració serà de 46.122.16 € bruts anuals

AGENDA CONVOCATÒRIA 2023
En aquesta convocatòria, de manera excepcional, l'inici del programa serà l'1 d'Octubre de 2023, i finalitzarà el 30 de Setembre de 2024.

REQUISITS:
• Títol de Medicina
• Títol de Metge Especialista en Otorinolaringologia

ES VALORARÀ:
• Interès especial i/o experiència en laringología i cirurgia de cap i coll
• Interès i/o experiència en recerca clínica
• Interès i/o experiència en docència
• Idiomes: castellà, anglès i català

DOCUMENTACIÓ A PRESENTAR:
Per a inscriure's a aquesta oferta de treball, accedeixi al següent enllaç FELLOWSHIP 2023-01 ORL i haurà d'enviar al correu convocatoriesfacultatius@santpau.cat els següents documents indicant en l'assumpte “FELLOWSHIP 2023-01 ORL”:

• Curriculum vitae actualitzat
• Una còpia del seu títol de Medicina i el seu títol d'Especialista en ORL
• Una carta de presentació, on ha d'incloure una descripció de les qualificacions personals del candidat i la motivació per a postular-se al programa.
• Una carta de recomanació per part d'un otorrinolaringòleg amb el qual hagi treballat.

crossmenu